Coaching-Psychologie

.

Schemacoaching Basiscursus

Schemacoaching helpt te leven vanuit verbinding, authenticiteit, autonomie, en zelfexpressie. Het helpt  mensen om hun voelen, denken, en doen in balans te brengen, en daarmee gewenste werk- en levensdoelen te bereiken. 

Inhoud van de cursus  

De cursus omvat o.a. de volgende onderdelen:

Assessment: in kaart brengen van schema's en coping, een casusconceptualisatie maken, psyche-educatie geven over wat basisbehoeften zijn en hoe schema's geactiveerd worden als die basisbehoeften niet worden vervuld.  

Ervaringsgerichte technieken: imaginatie oefeningen, en twee- en meerstoelen technieken. 

Interpersoonlijke technieken: coachings-relatie, empathische confrontatie, grenzen stellen.

Versterken van functioneel gedrag: je basisbehoeften op een gezonde manier vervullen (vaardigheden trainen, experimenten).

Doelgroep

Coaches, psychologen (A&O en A&G), arbeid- en organisatiedeskundigen, organisatie­kundigen en -adviseurs, psychosociaal therapeuten, en psychosociaal werkenden. 

Toelatingseisen

Minimaal HBO-niveau en drie jaar relevante werkervaring.

Niveau

Post HBO / Academisch

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door:

NIP Nederlands Instituut van Psychologen - Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP (kennis 10, vaardigheden 10); NIP - Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP (klinische kennis 15, vaardigheden 10); Accreditatie ID 330204

NVvA Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen - 11 punten

NOBCO Nederlandse Orde van Beroepscoaches 24 PE uren kenmerk 200706-CP-044 

Docent

Drs. C. Horstman (Coen), klinisch psycholoog, psychotherapeut, supervisor/opleider cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Hij is lid van de Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie, de Vereninging voor Schematherapie, de International Society of Schema Therapy, en de International Society for Coaching Psychology.

Data, kosten en inschrijving

Het is een 4-daagse cursus die wordt georganiseerd in Utrecht. De data van de cursusdagen vindt je in de agenda

De kosten voor de cursus bedragen € 1595,- inclusief reader en lunch. De factuur wordt circa twee maanden voor aanvang van de cursus verstuurd. 

Inschrijving kan hier.